Urgențe stomatologice – rezolvarea imediată a acestora

Având în vedere situația actuală și ordonanța militară dată în contextul COVID-19, cabinetele stomatologice vor fi închise până la ridicarea restricțiilor, dar echipa noastră este tot aici pentru urgențele dumneavoastră. Cum durerea nu se poate amâna, dorim să vă îndrumăm în a o ameliora acasă, iar dacă aceasta nu încetează, să nu ezitați să ne contactați pentru a vă oferi tot ce este necesar pentru eliminarea durerii.

Care sunt urgențele dentare și cum le descoperim?

  • Durerea acută a dinților și a maxilarului;
  • Durerea acută în timpul procesului de masticație;
  • Disconfortul danturii în trecere de la cald la rece;
  • Sângerarea gingiilor în mod constant și abundent;
  • Dinții dureroși la atingere;
  • Inflamarea gingiilor;
  • Fracturarea unui dinte.

În funcție de fiecare persoană, aceste dureri pot avea o intensitate mai ridicată sau mai scăzută, dar nu se pot amâna deoarece există posibilitatea agravării acestora. Dacă o durere de dinți este amânată și nu este tratată corespunzător, aceasta poate duce la agravarea ei și a zonei în care s-a format, fiind ulterior necesare intervenții mai complexe.

În cele mai multe cazuri, durerile dentare nu afectează doar gingiile, dinții, maxilarul, ci întreaga stare de spirit a omului. De cele mai multe ori, durerea dentară este însoțită de dureri de cap, amețeli, umflarea zonei afectate, lipsa poftei de mâncare, etc. Primul lucru pe care pacientul trebuie să îl facă este să sune imediat un medic specialist pentru a-l îndruma în ameliorarea problemei.

De cele mai multe ori, durerea dinților provine de la inflamarea nervului, apariția infecției la vârful rădăcinii, ieșirea unui molar. Prin urmare, această durere se ameliorează cu un antiinflamator bazat pe ibuprofen sau similar. Când durerea este cauzată de creșterea unui molar de minte, se recomandă clătirea cu presiune a zonei respective, de preferat folosirea unui duș bucal.

În momentul în care apare durerea dintelui la trecerea de la cald, la rece sau la dulce este necesar consultul medicului specialist, pentru că acestea sunt simptome ale un nerv ce nu mai poate fi salvat de cele mai multe ori.

În cazul în care, durerea provine de la fracturarea unui dinte, este necesară găsirea bucății care s-a rupt din dinte, asta în condițiile în care nu este o fractură gravă, ci doar s-a rupt o bucată mică din partea superioară a dintelui, și păstrarea acesteia până la întâlnirea cu medicul stomatolog care va decide ce este de făcut în situația dumneavoastră.

Cum prevenim aceste urgențe stomatologice?

Nimeni nu își dorește să sufere din cauza durerii dentare, prin urmare, cea mai eficientă metodă este prevenția. Primul pas este spălarea corectă și regulată a dinților, de două ori pe zi, dimineața și seara, și clătirea cavității bucale după fiecare masă. Vizitarea constantă a medicului stomatolog ajută la prevenirea durerilor și a complicațiilor. Un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată pot prelungi viața danturii umane.

Atenție! Aceste remedii nu au același efect pentru fiecare pacient, prin urmare cea mai bună soluție este contactarea medicului stomatolog pentru tratarea acestora.